Be a hero in de auto
Elk jaar opnieuw wijzigen een aantal regels in de wegcode. Wie is vandaag nog mee? Hoe verhouden de regels van vandaag zich tot wat je pakweg in 1995 hebt geleerd? Deze lezing is een opfrissing van de wegcode, met de focus op "nieuwe" regels en fenomenen. Vragen als "mag je parkeren op een fietssuggestiestrook", "hebben voetgangers altijd voorrang op een oversteekplaats", "wat betekent een landbouwweg nu eigenlijk" en "mag ik mijn voorrang van rechts nemen" komen zeker aan bod.
Het loopt op wieltjes
Meer en meer verschuiven de mensen vanuit de auto naar de fiets, de speed pedelec, het voortbewegingstoestel enz. Maar, wat moet je daar nu mee? Waar moet en mag ik rijden? Hoe gedraag ik me tegenover de andere weggebruikers? Wat betekenen al die verschillende bordjes waar een fietsje of een brommertje opstaat?

Wegwijs in de wereld van de (snelle) fietsers, bromfietsers, segway-gebruikers en andere vormen van trage verplaatsingen op wielen.
Reglement van de wegbeheerder
Deze intensieve opleiding is bedoeld voor wegbeheerders. Zij wordt aangeboden via Inovant, het opleidingsinstituut van de Provincie Antwerpen.