Topbanner Zwerfkat Wommelgem vzw

Onze vrijwilligers

Amanda
Al vanaf de start van het project werk ik mee in de zwerfkattenzorg. Drie van mijn vier lieve katten waren ook zwerfkatten die bij mij zijn komen aanwaaien en zorg nodig hadden.
Anders dan wilde katten zijn huiskatten van oorsprong exoten, die gebonden zijn aan mensen. Ik vind het onze verantwoordelijkheid te waken over hun levenskwaliteit. Het inkrimpen van het zwerfkattenbestand is een doel waarmee ik het aantal gewonde, zieke en onderkomen dieren wil vermijden.
Ondanks dat de levensverwachting laag blijft, zorgt het zwerfkattenproject rechtstreeks voor een betere levenskwaliteit voor de zwervers. En daar doe ik het voor!

Ann
Zo’n 30 jaren geleden wandelde ik omstreeks 05u over de vismarkt in Leuven op weg naar huis en zat daar een katje onder een auto te janken. Ik heb daar lang op mijn knieen gezeten tot ze naar mij kwam, mee naar huis genomen en een blikje tonijn gegeven.
Het ‘samen leven’ was niet simpel in het begin, voor beiden, maar naarmate we elkaar beter leerde kennen, kwam het allemaal op zijn pootjes terecht.
Katten zijn sindsdien een belangrijk deel van mijn leven geworden.
Zwerfkat Wommelgem heb ik in 2018 leren kennen en ik sta nog altijd voor 200% achter hun manier van werken.Zo regelmatig eens in de opvang gaan helpen, of een andere klus, ik doe het met veel plezier.
Mijn bijdrage om iets te doen voor dieren die ik heel graag zie!

Christel
Ik ben een heel grote dierenvriend en heb zelf 3 adoptiekatten die best voor wat leven in huis zorgen.
Ik zet me met hart en ziel in voor de Wommelgemse zwerfkatten. Het is zo belangrijk dat aan hen gedacht wordt, dat ze beschutting en voeding krijgen, wanneer nodig verzorgd worden en een veilige omgeving hebben. Door het zwerfkattenproject wordt op termijn de populatie ingedijkt. Dit is belangrijk, want hun leven gaat echt niet over rozen!
Verder volg ik met veel interesse cursussen rond kattenwelzijn, -gedrag en -verzorging.

Eric
foto Eric Je moet geen dierenvriend zijn om respectvol om te gaan met dieren. Ik ben wel iemand die dieren graag zie, en sta er vaak versteld van hoe mensen met dieren (slecht) omgaan.
Beroepshalve ben ik vooral met harde, technische materie bezig. Dit poezenproject is het tegenovergestelde en zo waardevol. Ik wil er achter de schermen mijn schouders onder zetten. De papierwinkel, opvolging van regelgeving, organisatie, boekhouding en IT achter een asiel / zwerkattenproject is best wel wat werk.
Door dit uit handen te nemen van de andere vrijwilligers, hebben zij alle ruimte om zich in te zetten voor het vangen, opvangen en verzorgen van de dieren. En deze mensen verdienen het meeste respect, zich in weer en wind inzetten voor het welzijn van die beestjes is niet iedereen gegeven.

Sandra
Samen met mijn man baat ik een hengelsportzaak uit. We hebben zelf twee asielkatten, die het fantastisch vinden om de resultaten van hun jacht mee naar huis te brengen.
Ik ben eerder toevallig in het poezenproject gerold en heb daar nog geen minuut spijt van gehad. Het gevoel deze poezen toch een waardig bestaan te geven en ervoor te zorgen dat ze niet om de haverklap een nest moeten doorstaan geeft veel voldoening. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, soms verliezen we een katje, en dan zijn er weer de tranen...
Ooit hoop ik in een boerderij te wonen en veel sukkeltjes een plaatsje te geven.

Zoë
Van kinds af aan hebben dieren een grote en belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Alle dieren.. maar de liefde voor katten is toch altijd wel groot geweest. Zelf heb ik dan ook 2 sukkeltjes in huis gehaald: Poppy en Felix. Felix is de knapperd op deze foto.
Onrechtstreeks ben ik door mijn grootmoeder in aanraking gekomen met de opvang. Toen zij opgenomen moest worden in een rusthuis had zij nog een kat: Bolleke. Hij kon jammer genoeg niet mee en moest op zoek naar een nieuwe thuis. Bolleke is door Christel met open armen ontvangen in dit “kattenhotelletje”. Kort nadien heb ik mezelf aangeboden als vrijwilliger. De werking van onze opvang is zo correct en werkt vanuit het standpunt van de kat. Zo hoort het ook! Diegene een stem geven die er geen hebben.