Topbanner Zwerfkat Wommelgem vzw

Gevonden katten

Bij elke gevonden kat wordt gecheckt of er een registratieteken (chip) aanwezig is. Is de eigenaar bekend, dan contacteren we hem onmiddellijk. Soms kunnen katten na maanden vermist te zijn toch herenigd worden met hun baasje, wat het belang van de chip aantoont.

Niet gechipt of gesteriliseerd?

Niet-geregistreerde katten mogen het asiel niet verlaten. Je kan een kat pas ophalen nadat de dierenarts de chip heeft aangebracht.

Vrijwel elke kat moet steriel zijn. Is dit niet het geval, dan raden we de eigenaar aan dit meteen door ons te laten doen. Niet-steriele katten moeten we melden aan Dierenwelzijn Vlaanderen, die dit nauwgezet opvolgt en hoge boetes voorziet.

De kosten verbonden aan het verblijf, verzorging en in orde maken van de kat zijn ten laste van de eigenaar, zelfs als hij afstand doet van de kat.

Verwerving

Gevonden, niet-geregistreerde katten worden steeds aangemeld bij Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming OF bij Vermiste Katten. Een kat waarvan de eigenaar zich na 15 dagen niet kenbaar heeft gemaakt, is van rechtswege verworven door het asiel.