Topbanner Zwerfkat Wommelgem vzw

Uitzetlocatie

Sommige katten, voornamelijk zwerfkatten, maar soms ook onvoldoende gesocialiseerde dieren, zijn niet geschikt om als huiskat verder te gaan. Zij worden meestal terug uitgezet op de vindplaats.

Soms is dit echter niet mogelijk en moeten ze geherlocaliseerd worden. Dan zoeken we plekken waar ze, toch in de buurt van mensen, voldoende beschutting vinden en gecontroleerd kunnen gevoederd worden.

Vaak komen we dan terecht bij mensen die over schuren of stallen beschikken, of een groot domein ter beschikking hebben. Er zijn altijd te weinig uitzetlocaties! Nochtans kunnen deze katten, ook al zijn ze geen huiskat, via deze weg ook nog een zeer kwaliteitsvol leven hebben.

Praktisch

Als beheerder van een uitzetlocatie hou je toezicht op de geplaatste kat. Je zorgt ervoor dat ze op regelmatige basis voedsel en vers water krijgt. Je houdt ook de gezondheid van de kat mee in het oog. Deze katten zullen goede "muizenvangers" zijn, en wie weet worden ze mettertijd toch nog wat closer...

Wil jij jouw schuur, stal of domein ter beschikking stellen als uitzetlocatie, neem dan nu contact met ons op, bij voorkeur per mail. We maken nadien met jou een afspraak.