De vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers

Het zwerfkattenproject is geen ééndagsvlieg. Wekelijks zijn er (meerdere) meldingen waar tussengekomen moet worden, of zwervers die hulp nodig hebben.

Je kan je engageren om actief zwerfkatten te vangen, te begeleiden of te voeden. Maar je kan je bijvoorbeeld ook beschikbaar stellen om naar de dierenarts te rijden, hulppaketten op te halen of gewoon een handje te helpen bij het onderhoud van het poezenverblijf.

Ben jij diegene die een paar uur vrij heeft en zich wil inzetten voor het welzijn van deze dieren? Heb je het hart op de juiste plaats? Kan je omgaan met succes, maar helaas ook met moeilijke situaties en verlies? Dan ben jij wellicht iemand die het team kan versterken!

Neem vandaag nog contact met ons op!

Foto van Amanda

Amanda

Al vanaf de start van het project werk ik mee in de zwerfkattenzorg. Drie van mijn vier lieve katten waren ook zwerfkatten die bij mij zijn komen aanwaaien en zorg nodig hadden.
Anders dan wilde katten zijn huiskatten van oorsprong exoten, die gebonden zijn aan mensen. Ik vind het onze verantwoordelijkheid te waken over hun levenskwaliteit. Het inkrimpen van het zwerfkattenbestand is een doel waarmee ik het aantal gewonde, zieke en onderkomen dieren wil vermijden.
Ondanks dat de levensverwachting laag blijft, zorgt het zwerfkattenproject rechtstreeks voor een betere levenskwaliteit voor de zwervers. En daar doe ik het voor!

Foto van Christel

Christel

Ik ben een heel grote dierenvriend en heb zelf 3 adoptiekatten die best voor wat leven in huis zorgen. Daarnaast vang ik zwerfkatjes en gedumpte katjes op voor Helga's Poezenuis.
Ik zet me met hart en ziel in voor de Wommelgemse zwerfkatten. Het is zo belangrijk dat aan hen gedacht wordt, dat ze beschutting en voeding krijgen, wanneer nodig verzorgd worden en een veilige omgeving hebben. Door het zwerfkattenproject wordt op termijn de populatie ingedijkt. Dit is belangrijk, want hun leven gaat echt niet over rozen!
Verder volg ik met veel interesse cursussen rond kattenwelzijn, -gedrag en -verzorging.

Foto van Els

Els

Een hart voor dieren heb ik al van kindsaf, de poezen die mijn pad kruisten waren dan ook meestal zwervertjes of poezen die elders niet meer welkom waren.
Ook op deze foto Pimmeke die als klein kittenzwervertje hier is beland. Hij woont nu al enkele jaren mee bij ons en doet het prima. Verder geef ik nog elke dag 3 zwervers hier thuis te eten.
Omdat ik zwerfkat Wommelgem zo’n prachtig initiatief vind wil ik hier zeker mijn schouders mee onder zetten en helpen waar ik kan. Elk dier verdient een zo goed mogelijk leven.

Foto van Linda

Linda

Ik heb een GROOT hart voor dieren. Zelf hebben we 4 katten die deel uitmaken van het gezin. Ze worden dan ook bijzonder verwend...
Al ruim 20 jaar ben ik vrijwilliger in het dierenasiel in Schoten. Van daar heb ik al heel wat katjes mee naar huis gebracht, maar ik kan ze niet allemaal meebrengen natuurlijk... Vanuit die context weet ik ook dat er veel nood is aan een goede omkadering van zwerfkatten. Vandaar dat ik me heb geëngageerd voor het zwerfkattenproject in Wommelgem. Vaak zijn het zo'n sukkelaars dat ik er zeker van ben dat dit project noodzakelijk is.
Via Felinova en Dierenwelzijn Vlaanderen blijf ik me bijscholen in de kattenmaterie.

Foto van Sandra

Sandra

Samen met mijn man baat ik een hengelsportzaak uit. We hebben zelf twee asielkatten, die het fantastisch vinden om de resultaten van hun jacht mee naar huis te brengen.
Ik ben eerder toevallig in het poezenproject gerold en heb daar nog geen minuut spijt van gehad. Het gevoel deze poezen toch een waardig bestaan te geven en ervoor te zorgen dat ze niet om de haverklap een nest moeten doorstaan geeft veel voldoening. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, soms verliezen we een katje, en dan zijn er weer de tranen...
Ooit hoop ik in een boerderij te wonen en veel sukkeltjes een plaatsje te geven.