HLV 12.004

Welkom op Belgisch-spoorweg.Net

Spoorwegnet heeft tot doel een database te zijn van het tractiematerieel dat ooit op de Belgische sporen gereden heeft. Bovendien trachten we van elk materieel de verschillende kleurstellingen aan te bieden. De historische correctheid staat voorop bij het opstellen en in stand houden van de aangeboden informatie.

Nummering

De nummering die aan de basis ligt van de opmaak van deze site, is deze van tijdperk IV, 1986.
Wanneer een trein toen al buiten dienst werd gesteld, wordt de EERSTE nummering gebruikt.
Treinen van latere oorsprong worden eveneens met de EERSTE nummering weergegeven.

Als je door de bomen het bos niet meer ziet (wat best mogelijk is, gezien de verschillende nummeringen die doorheen de geschiedenis werden gebruikt), kan je je weg zoeken in de pagina met alle type- en reeksnummers. Van daaruit wordt je dan rechtstreeks doorgezonden naar het juiste fotoblad.

Voeg ook jouw bijdrage toe

De spoorwegen bestaan al langer dan een mensenleven. Om tot een accurate weergave te komen, moeten ook foto's gebruikt worden van lang voor onze tijd, of gewoon van andere treinspotters. Wanneer je dus aanvullend materiaal ter beschikking hebt, aarzel dan niet om dit hier te laten publiceren. Ook relevante informatie kan toegevoegd worden.

Fotografische kwaliteit

We streven een hoge fotografische kwaliteit na. Toch is niet elke foto even goed. We menen dat het, bij gebrek aan kwalitatief aanbod, beter is om een minder goede foto te publiceren, dan helemaal geen foto aan te bieden. We nodigen iedereen dan ook graag uit betere foto's in te sturen.

Gebruik van het gepubliceerde materiaal

De hier gepubliceerde foto's mogen niet worden gekopieerd, vertoond of overgenomen, tenzij mits uitdrukkelijke toestemming van de copyrighthouder.

Inzendingen door :

Aerts Eric
Aerts Stef
Ceulemans Peter
De Caluwe Yarno
Druits Alex
Helsen Wim
Van Hees Benoit

Voeg ook jouw bijdrage toe !

Mail naar de sitebeheerder.

Belgische spoorwegen
NMBS
SNCB
ROLLEND MATERIEEL
STOOMTREIN
LOCOMOTIEF LOKOMOTIEF
DIESELLOCOMOTIEF
ELEKTRISCHE TREIN
DIESELMOTORWAGEN
MOTORRIJTUIG
FOTO TREIN
TREIN
TRAIN
AMR HLE HLV HLD MW HLM
NMBS REEKS SNCB SERIE
NMBS TYPE SNCB TYPE
Acne Treatment